اخبار حوزه شبیهسازها
میزتشریح مجازی
دستگاه کالبدنما که یک شرکت دانشبنیان موفق به تولید آن شده است یک میز تشریح مجازی بدن انسان است که ساخت آن حدود 6 سال به طول انجامیده است.
گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، آشنایی با بدن انسان همواره یکی از مشکلات محققان و دانشجویان پزشکی محسوب میشود. چراکه ازنظر عرفی و دینی موانعی برای تحقیق روی بدن انسان و شکافتن بدنهای بیجان وجود دارد. هرچند برخی کشورها مانند هند از فروش اجساد مردگان خود برای انجام چنین فرآیندهای علمیای کسب درآمد دارند؛ اما این روند امری طبیعی محسوب نمیشود. از این رو یک شرکت دانشبنیان به عنوان دومین شرکت تولید کننده این محصول موفق به طراحی دستگاه کالبدنما شد. درواقع این دستگاه یک میز تشریح مجازی بدن انسان است که ساخت آن حدود 6 سال به طول انجامیده است. کالبد نما یک ابزار نوین آموزشی و شبیه ساز ساختمان بدن انسان است که با فراهم کردن قسمتهای مختلف بدن بصورت مجازی و آموزشی در قالب یک میز هوشمند با رابط کاربری بسیار آسان و کاملا لمسی میتواند ابزار آموزشی بسیار مفیدی در کنار جسد باشد. از ویژگیهای دستگاه کالبد نما میتوان به نشان دادن تمام اندامها اعم از شریان ها، وریدها، اعصاب و… در قالب مدلهای سه بعدی منطبق با برنامه مشاهده آموزشی اشاره کرد. همچنین امکان مشاهده کتابهای مرتبط در کنار مدلهای ساختمان بدن برایکسب اطلاعات تکمیلی نیز در این میز وجود دارد.
نمایش سیر تکاملی جنین انسان از ۱۵ تا ۶۰ روزگی، مدل حجمی سه بعدی تهیه شده از جسد با امکان برش از نقطه با زاویه دلخواه و حرکت از سطح به عمق بدن همراه با رنگ و شکل واقعی اندامها در قالب هزارو ۲۰۰ تصویر رنگی و سه بعدی سازی تصاویر (سی تی اسکن) CT-scan و MRI از دیگر قابلیتهای میز تشریح مجازی کالبد نما است.
تاکنون 19 دانشگاه به این ابزار مجهز شدهاند
لینک خبر: https://farsnews.ir/ScientificAcademic/1639648332000659709/
نمایشگاه هوایی کیش 1403
در دوازدهمین نمایشگاه هوایی کیش که از 20 تا 23 آذر ماه 1403 در جزیره زیبای کیش برگزار شد، شبیهساز مهندسی جت آموزشی یاسین تحت عنوان ماکآپ پیشرفته به نمایش عمومی درآمد. در صنعت هوانوردی، از شبیهسازهای مهندسی برای پشتیبانی طراحی و ساخت محصولات نوظهور استفاده میشود. شبیهسازهای مهندسی جایگاه خاصی در کاهش هزینه و زمان توسعه و ارتقای کیفی محصولات جدید دارند.
آغاز بهرهبرداری در پایگاه هوایی شیراز
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، با حضور امیر سرتیپ واحدی (فرمانده نیروی هوایی ارتش) روز چهارشنبه 6 تیر 1403 در پایگاه شکاری ترابری شهید دوران شیراز، سامانه شبیهساز هواپیمای ترابری سی۱۳۰ به بهرهبرداری رسید.
منبع : https://www.iribnews.ir/00Hucn
شبیهساز جوشکاری در استان البرز
کارگاه شبیهساز جوشکاری و کارگاههای پرینتر سهبعدی در مرکز شهید رهبری کرج راهاندازی شد. سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفهای تأکید کرد که با وجود جمعیت جوان و زیرساختهای مناسب در استان البرز، توسعه این زیرساختها در فناوریهای نوین ضروری است. او همچنین به توانمندی صنعتی استان و نقش شهرکهای صنعتی در اشتغال اشاره کرد و بهرهبرداری از کارگاههای پرینتر سهبعدی را گامی برای ارتقای کیفیت صنایع و ایجاد فرصتهای شغلی با درآمد مناسب دانست.
پی نوشت: رویکردی در کشورمان وجود دارد که هر نهادی که محصولی را تولید میکند، برچسب «نخستین بار در کشور» را ضمیمه آن مینماید. تقریباً در چندسال گذشته هرکجا شبیهسازی رونمایی شده، نسبت «برای اولین بار در کشور» را به همراه دارد. ضمن تبریک به سازندگان دستگاه فوق، که بدون تعارف، کار مهندسی دشوار، موثر و درخشانی انجام دادهاند؛ با یک بررسی ساده میتوان دید که یک شرکت خصوصی دانش بنیان، نمونهای از این دستگاه را پیشتر تولید نموده است.
لینک خبر: https://www.isna.ir/news/1403080100241/
دانشکده صنعت هواپیمایی کشوری
«شبیهساز سهبعدی و 360 درجه برج کنترل» دانشکده صنعت هواپیمایی کشوری، روز یکشنبه سوم تیر ماه 1403، در مراسمی با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ، معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و مدیرعامل شرکت صاایران و مدیران صنعت هوانوردی کشور افتتاح شد.
در مراسم آغاز بهره برداری از این سامانه با خیر مقدم آقای دکتر کریم زاده سرپرست دانشکده آغاز شد. ایشان ضمن اشاره به جایگاه دانشکده درامر آموزش و تربیت نیروی متخصص و استانه 75 سالگی تاسیس دانشکده، امکانات مختلف این شبیهساز و زمینههای توسعههای آینده سایر سامانههای جانبی آن را تشریح نمودند. همچنین امیر دریادار رستگاری مدیرعامل شرکت صاایران با اشاره به اجرای موفقیتآمیز این پروژه، زمینههای توسعه همکاری صنعت هوانوردی و مجموعههای وابسته به صاایران را یادآور شد. سپس کاپیتان محمدیبخش رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ، استفاده از توان و دانش بومی در طراحی و ساخت شبیهساز سه بعدی برج کنترل در دانشکده صنعت هواپیمایی کشوری با همکاری عالیترین مرجع مجموعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و صنایع الکتروینک شیراز و همچنین نخبگان و خبرگان کشوری در شرایط دشوار تحریمها را به عنوان نمونهای از یک راهبرد و تلاش موفق برشمرد.
این شبیهساز که با پوشش 360 درجه و به صورت سه بعدی طراحی شده است قابلیت شبیهسازی سنایورهای مختلف پروازی و مدلسازی شرایط مختلف جوی در ساعات مختلف شبانه روز را دارا بوده و میتواند شرایط مختلف اضطراری برای هواپیماها را که یک کنترلر برج در عمل با انها مواجه میشود، شبیهسازی نموده و قابلیت و سرعت تصمیم گیری و حل مساله کنترلر را در شرایط اضطراری به چالش کشیده و ارزیابی نماید.
این شبیه ساز که به منظور ارتقای آموزش دانشجویان مهندسی هوانوردی و مراقبت پرواز و اجرای دوره های بازآموزی کنترلرهای شاغل در فرودگاه های کشور طراحی و اجرا شده است قابلیت توسعه جهت برگزاری دوره آموزش های حرفه ای صنعت هوانوردی در حوزه بینالمللی را دارد.
بازاریابی FA-50 در Avalon
شرکت صنایع هوافضای کرهجنوبی(KAI) برای اولین بار در نمایشگاه بینالمللی هوایی Avalon که در سال 2023 در ملبورن استرالیا برگزار میشد، شرکت کرد و طیف وسیعی از هواپیماهای خود از جمله جنگنده سبک FA-50 که اخیراً به لهستان و مالزی صادر شده است، را به نمایش گذاشت.شبیهساز پرواز، وسیله بسیار مناسبی برای نمایش توانمندیهای این هواپیما در نمایشگاه هوایی بود.
KAI T-50 Golden Eagle یک هواپیمای آموزشی پیشرفته تکموتوره و محصول مشترک کره جنوبی و ایالات متحده آمریکاست. این هواپیمای آموزشی نخستین بار در سال 2002 پرواز نمود و از سال 2005 در حال خدمت میباشد و در کشورهای تایلند، اندونزی، فیلیپین، عراق و کرهجنوبی به عنوان هواپیمای آموزش پیشرفته خلبانی و هواپیمای رزمی استفاده میشود. از این هواپیما تاکنون نزدیک به 200 فروند ساخته شده است. (ویکیپدیا)
کاربری:
T-50: هواپیمای آموزشی پیشرفته
TA-50: هواپیمای آموزشی ابتدایی
FA-50: هواپیمای نظامی سبک
منبع : https://www.biztribune.co.kr/news/articleView.html?idxno=276074
دی 22, 1403 نویسنده : Admin2
موسسه فیدار کیفیت پارسه از سال 1389 تا کنون در توسعه بیشتر شبیهسازهای آموزشی سطح بالا مشارکت داشته و پروژههای موفقی را به ثمر رسانده است. از طریق لینک زیر میتوانید به عضویت کانال تلگرام این موسسه درآمده و در جریان بهروزترین اخبار حوزه طراحی و مهندسی شبیهسازها قرار بگیرید.